Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009


Το πρωτο που θελω να μοιραστω ειναι το φοβερο επιτευγμα μου να φτιαξω .... ταρατατα!!!ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!!
Το επιχειρισα και ηταν τελεια!!!!Αρεσαν και νομισαν ηταν απο ζαχαροπλαστειο!
Η συνταγη που ειναι πανευκολη!Το μονο λιγο ζορικο ειναι να τα μελωσεις!Θελει λιγακι υπομονη...

ΥΛΙΚΑ

9 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΕΣΚΟ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥ BAKING POWDER
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΙΡΟΠΙ

4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER.
ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΥΜΩΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160Ο C. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ{ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ} ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΑΡΑΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ ΩΣΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ. ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ Ή ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ.


Μυστικο!!!Προσοχη μην τα ψησετε παραπανω γιατι μετα δεν αποροφουν το σιροπι ευκολα!Τα 20 λεπτα ειναι καλα.Ο φουρνος ο δικος μου ειναι πολυ πολυ δυνατος και ετσι το ειχα στους 140-150 βαθμους αντι 160 που ελεγε η συνταγη.

Φωτο δεν τα εβγαλα αλλα ερχονται και αλλα μαζι με κουραμπιεδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου